佐々木 朋子

所属機関名 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 食品研究部門
肩書き 上級研究員
氏名 佐々木 朋子
連絡先(電話番号) 029-838-7991
所在都道府県名 茨城県
見える化ID 001208
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カテゴリ 加工適性 加工特性 高付加価値 小麦 水稲 陸稲 その他の作物

研究情報

2015年度   三陸地域向け低アミロース米品種の炊飯・流通条件に伴う米飯物性の変動解析

2012年度   中華麺の調理工程における放射性セシウムの動態解析

2011年度   フィッシュコラーゲンペプチドがコンニャクグルコマンナン-κ-カラギーナン混合ゲルのテクスチャーに及ぼす影響

2011年度   2バイトテクスチャー試験における測定速度条件の検討

2010年度   Phenomenological viscoelasticity of some rice starch gels

2009年度   Effects of Sprouting on Texture of Cooked Buckwheat(Fagopyrum esculentum Moench) Noodles

2009年度   Effect of amylose content and rice type on dynamic viscoelasticity of a composite rice starch gel

2007年度   Study on α-amylase hydrolysis of potato amylopectin by a quartz crystal microbalance

2004年度   アーモンドにおける粒の大きさが咀嚼に及ぼす影響

2003年度   薄切りキュウリにおける咀嚼量の増加

2003年度   和食・洋食一食中における主食の咀嚼量

2002年度   咀嚼中におけるモナカの甘味とテクスチャの変化

2002年度   高齢者の歯の状態が食品咀嚼に及ぼす影響

2002年度   Starch properties of a bread wheat (Triticum aestivum L.) mutant with lower-amylose endosperm

2002年度   Effect of water-soluble and insoluble non-starch polysaccharides isolated from wheat flour on the rheological properties of wheat starch gel

2001年度   高アミロース遺伝子amo1をもつオオムギ系統の胚乳澱粉の特性

2001年度   高アミロース遺伝子amo1をもつオオムギ系統の胚乳澱粉の特性

2001年度   小麦粉から抽出した水溶性及び不溶性非澱粉性多糖類の小麦澱粉ゲル特性に及ぼす影響

2000年度   弱低温登熟下でアミロースが増加しないイネ変異体・胚乳デンプンの構造およびその物理化学的特性

2000年度   Characteristics of starches from a rice mutant insensitive to cool temperatures in relation to amylose content

2000年度   The effect of high temperature on the enzyme activities and structure of wheat starch

2000年度   The effect of temperature during maturation on structure and gelatinisation properties of wheat starch

2000年度   The effect of high temperature on the enzyme activities and structure of wheat starch

2000年度   Effect of non-starch polysaccharides on gelatinization properties of wheat starches

2000年度   Effect of amylose content on gelatinization, retrogradation, and pasting properties of starches from waxy and nonwaxy wheat and their F1 seeds

2000年度   アミロース含量の異なる材料を用いた小麦澱粉の糊化特性

2000年度   Milling and flour pasting properties of waxy endosperm mutant lines of bread wheat (Triticum aestivum L.)

2000年度   Starch properties of a bread wheat (Triticum aestivum L.) mutant with altered flour-pasting profile

2000年度   小麦粉粘度特性が変化したパンコムギ突然変異系統の澱粉特性

2000年度   Influence of non-starch polysaccharides isolated from wheat flour on the gelatinization and gelation of wheat starches

2000年度   Comparison of rheological properties of wheat starch gels with different amylose content

2016-2018年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   食品加工技術による食後血糖値上昇抑制作用のメカニズムに関する研究

2013-2015年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   食品の高機能化を目指した澱粉の酵素分解性制御技術に関する研究

2009-2012年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   血糖値の上昇抑制作用を有する遅消化性澱粉の物理化学および機能特性に関する研究

2008-2011年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   テクスチャー用語の数量化による迅速な官能評価システムの確立

2009-2011年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   高齢者向け食品開発への応用を目指した食品の力学特性と咀嚼プロセスの体系的関係解明

2002-2006年   [独立行政法人農業・食品産業技術総合研究機構 生物系特定産業技術研究支援センター イノベーション創出基礎的研究推進事業]   健康長寿社会に向けた食品開発のための食品物性・感性科学的研究

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