松木 順子

所属機関名 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 食品研究部門
肩書き 上級研究員
氏名 松木 順子
連絡先(電話番号) 029-838-7991
所在都道府県名 茨城県
見える化ID 001202
URL
カテゴリ

研究情報

2021年度   澱粉の改質方法

2013年度   市販米粉の製パン性について

2012年度   米粉の粒子径分布構成範囲が粉体特性および製パン性に与える影響

2012年度   Improvement of the RT-CaCCO process for efficient glucose recovery from starch-rich whole-crop rice

2010年度   ミキサーの消費電力測定による米粉パン生地のミキシング特性の解析

2010年度   Characterization of starch granules in rice culms for application of rice straw as a feedstock for saccharification

2007年度   食品・食事の血糖応答性の簡易評価法(GR法)の開発

2006年度   食品中のL-アラビノース遊離活性の検索とエノキタケのα-L-アラビノフラノシダーゼ活性の評価

2002年度   Starch structure, properties and enzyme activities of high amylose barley

2002年度   amo1遺伝子をもつオオムギの澱粉特性に影響を及ぼす要因

2002年度   amo1遺伝子をもつオオムギの澱粉特性に影響を及ぼす要因

2002年度   Effect of water-soluble and insoluble non-starch polysaccharides isolated from wheat flour on the rheological properties of wheat starch gel

2002年度   Starch properties of a bread wheat (Triticum aestivum L.) mutant with lower-amylose endosperm

2001年度   高アミロース遺伝子amo1をもつオオムギ系統の胚乳澱粉の特性

2001年度   高アミロース遺伝子amo1をもつオオムギ系統の胚乳澱粉の特性

2000年度   Starch properties of a bread wheat (Triticum aestivum L.) mutant with altered flour-pasting profile

2000年度   The effect of temperature during maturation on structure and gelatinisation properties of wheat starch

2000年度   The effect of high temperature on the enzyme activities and structure of wheat starch

2000年度   澱粉粒結合蛋白質の遺伝的削除による高アミロースコムギの作出

2000年度   Effect of non-starch polysaccharides on gelatinization properties of wheat starches

2000年度   Effect of amylose content on gelatinization, retrogradation, and pasting properties of starches from waxy and nonwaxy wheat and their F1 seeds

2000年度   アミロース含量の異なる材料を用いた小麦澱粉の糊化特性

2000年度   Milling and flour pasting properties of waxy endosperm mutant lines of bread wheat (Triticum aestivum L.)

2000年度   Genetic elimination of a starch granule protein, SGP-1, of wheat generates an altered starch with apparent high amylose

2000年度   小麦粉粘度特性が変化したパンコムギ突然変異系統の澱粉特性

2000年度   Influence of non-starch polysaccharides isolated from wheat flour on the gelatinization and gelation of wheat starches

2000年度   Comparison of rheological properties of wheat starch gels with different amylose content

2000年度   Genetic elimination of a starch granule protein, SGP-1, of wheat generates an altered starch with apparent high amylose

2000年度   The effect of high temperature on the enzyme activities and structure of wheat starch

2011-2013年   [独立行政法人日本学術振興会 科学研究費助成事業]   米粉澱粉の改質による吸水性制御技術の開発と利用特性の解明

こんにちは!お手伝いします。

メッセージを送信する

こんにちは!お手伝いします。

リサちゃんに問い合わせる