鈴木達郎

所属機関名 国立研究開発法人 農業・食品産業技術総合研究機構 九州沖縄農業研究センター
肩書き グループ長
氏名 鈴木達郎
連絡先(電話番号) 096-242-7682
所在都道府県名 熊本県
見える化ID 000592
URL http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4267309/
カテゴリ 機能性 そば 品種

研究情報

2021年度   アミロース含有率が低減されたソバ属植物

2014年度   Identification and Quantification of Volatile and Phenolic Compounds Composition in Buckwheat Sprouts by GC/MS and HPLC

2014年度   Acute and subacute toxicity studies on the rutin-rich Tartary buckwheat dough in experimental animals.

2014年度   Breeding of ‘Manten-Kirari’, a non-bitter and trace-rutinosidase variety of_x000D_ Tartary buckwheat (Fagopyrum tataricum Gaertn.)

2014年度   Comparison of dry matter partitioning between the semi dwarf cultivar and the original cultivar in Tartary buckwheat

2014年度   Discovery and genetic analysis of non-bitter Tartary buckwheat (Fagopyrum_x000D_ tataricum Gaertn.) with trace-rutinosidase activity

2014年度   Effects of light-emitting diodes on expression of phenylpropanoid biosynthetic genes and accumulation of phenylpropanoids in Fagopyrum tataricum sprouts_x000D_

2014年度   Influence of different LED lamps on the production of phenolic compounds in common and Tartary buckwheat sprouts

2014年度   Physiological Roles of Rutin in the Buckwheat Plant

2014年度   Transcripts of Anthocyanidin Reductase and Leucoanthocyanidin Reductase and Measurement of Catechin and Epicatechin in Tartary Buckwheat

2014年度   ばれいしょ塊茎生育時における気温の年次変動がでん粉特性に与える影響

2013年度   Transcripts of Anthocyanidin Reductase and Leucoanthocyanidin Reductase and Measurement of Catechin and Epicatechin in Tartary Buckwheat

2013年度   Metabolomic Analysis and Phenylpropanoid_x000D_ Biosynthesis in Hairy Root Culture of Tartary Buckwheat_x000D_ Cultivars_x000D_

2013年度   Metabolomic Analysis and Differential Expression of Anthocyanin Biosynthetic Genes in White and Red-Flowered Buckwheat Cultivar (Fagopyrum esculentum).

2013年度   Characterization of Genes for a Putative Hydroxycinnamoylcoenzyme A Quinate Transferase and p-Coumarate 3'-Hydroxylase and Chlorogenic Acid Accumulation in Tartary Buckwheat_x000D_

2012年度   補酵素安定化・高濃度合成法を導入した低コストGABA含有液の製造と食品利用

2012年度   ダッタンソバ半矮性系統の節間伸長パターン

2012年度   Effects of annual fluctuation of environmental factors on starch properties in potato tuber development

2012年度   ソバ新品種「レラノカオリ」の育成とその特性

2012年度   Growth, yield, and dry matter production of a gamma ray-induced semi dwarf mutant of Tartary buckwheat

2012年度   Varietal differences in annual variation of breaking tensile strength in common buckwheat.

2012年度   Traits of shattering resistant buckwheat 'W/SK86GF'.

2012年度   Characterization of Peroxidase in Tartary Buckwheat Seed

2012年度   Accumulation of Phenylpropanoids and Correlated Gene Expression during the Development of Tartary Buckwheat Sprouts

2011年度   Differential Expression of Anthocyanin Biosynthetic Genes and Anthocyanin Accumulation in Tartary Buckwheat Cultivars ‘Hokkai T8’and ‘Hokkai T10’

2011年度   Proteomics Analysis of Embryo and Endosperm from Mature Common Buckwheat Seeds

2011年度   Starch properties of various colored potato cultivars grown for 8 consecutive years

2011年度   Development of rutin-rich Tartary buckwheat.

2010年度   ガンマ線およびイオンビーム照射によって得られたダッタンソバ半矮性系統の形態および遺伝特性

2010年度   Effects of lipase, lipoxygenase, peroxidase and free fatty acids on volatile compound found in boiled buckwheat noodles

2010年度   Reference proteome map of buckwheat (Fagopyrum esculentum and Fagopyrum tataricum) leaf and stem cultured under light or dark

2010年度   DEVELOPMENT OF METHODS TO SCREEN TARTARY BUCKWHEAT WITH LOW RUTINOSIDASE (f3g) ACTIVITY, AND RESULTS OF BRIEF SCREENING

2010年度   ソバ粉リパーゼ活性はソバゆで麺香り構成要素の揮発性アルデヒド量に関係する

2010年度   ガンマ線およびイオンビーム照射によって得られたダッタンソバ半矮性系統の形態および遺伝特性

2009年度   スプラウト(発芽野菜)・乾燥粉末(食品加工用副原料)に適するだったんそば新品種「北海T9号」、「北海T10号」の特性

2008年度   小麦胚芽を用いたγ-アミノ酪酸の効率的製造法

2007年度   北海T9号

2007年度   北海T10号

2007年度   Identification of anthocyanins in the sprouts of buckwheat

2007年度   A time-course study of flavonoids in the sprouts of tartary (Fagopyrum tataricum Gaertn.) buckwheats

2007年度   Structural identification of anthocyanins and analysis of concentrations during growth and flowering in buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) petals

2007年度   Specificity of anti soybean LOX antibody, and its application to detect LOX-like protein in buckwheat seed

2006年度   安定多収で、麺、茶に加工適性のあるだったんそば新品種候補「北海T8号」

2006年度   キタノマシュウ

2006年度   自殖性ソバの温湯除雄法

2005年度   倒れにくく、美味しいそば新品種候補「北海6号」

2002年度   ヒマワリNuSun品種の特性

2002年度   そば粉物性の品種間差

2002年度   畑作地帯におけるダッタンソバ「北系1号」と「森町産ダッタンソバ」への播種密度の影響

2001年度   アマランサスにおける栽植密度の効果

2001年度   The Traits of a ew Determinate Buckwheat Cultivar, """"Mekei No.14""""

2001年度   畑作地帯におけるダッタンソバの最適播種期

2001年度   ソバの栄養成長器官のルチン含量とその分解活性

2000年度   有限伸育性そばの生育特性におよぼす栽培条件の影響

2000年度   有限伸育性そばの結実に及ぼす栽植密度の影響

2000年度   Quantification of a major allergenic protein in buckwheat

2000年度   そば育種における4倍体を利用した隔離採種法

2000年度   Application of a method for isolated buckwheat seed production using a tetraploid line

2000年度   The effect of Rutin degrading enzymes(RDEs) on the quality to Tartary Buckwheat flour and the simple detection of RDEs Isozymes

2000年度   畑作地帯におけるアマランサスの最適播種期

2000年度   ソバ種子リポキシゲナーゼ活性の品種間差

2021年度   やや大粒で倒伏しにくいハトムギ新品種「つやかぜ」

2021年度   国内生産拡大に向けた薬用作物主要5作目の栽培法

2020年度   ルチン高含有の焙煎ダッタンソバふすま

2018年度   収量性と容積重に優れるソバ新品種「キタミツキ」

2017年度   普通ソバ難脱粒系統の登熟中およびコンバイン収穫時に発生する子実損失

2016年度   穂発芽しにくいソバ新品種候補「九州7号」

2016年度   ルチンを多く含むダッタンソバ「満天きらり」加工品の体脂肪率上昇抑制効果

2016年度   ダッタンソバ「満天きらり」の加工時のルチン含量の変動要因

2016年度   ゴマ「まるひめ」とナタネ「ななはるか」の作付体系と圧搾油の特性

2015年度   暖地春まき栽培に適するだったんそば品種候補「九州D6号」の育成

2012年度   抗張強度が2倍程度強い難脱粒ソバ系統「W/SK86GF」の開発と特性

2012年度   補酵素安定化・高濃度合成法を導入した低コストGABA含有液の製造と食品利用

2011年度   多収かつ大粒で製粉歩留が優れるソバ新品種「レラノカオリ」

2011年度   良食味のだったんそば新品種候補「芽系T27号」

2010年度   ソバ粉リパーゼ活性はソバゆで麺香り構成要素の揮発性アルデヒド量に関係する

2010年度   湯種製パン法の食パン生地の特性と得られたパンの品質、食感の特徴

2009年度   人為突然変異によって得られた半矮性ダッタンソバの遺伝子座および収量性

2008年度   早熟、大粒で、良食味のそば新品種候補「北海11号」

2007年度   温湯除雄を用いたダッタンソバの簡易な交配方法

2007年度   ラットへのナガイモ凍結乾燥粉末給与による食後の血糖値上昇の抑制効果

2007年度   小麦胚芽を用いたγ-アミノ酪酸(GABA)の効率的生産法

2006年度   安定多収で、麺、茶に加工適性のあるだったんそば新品種新品種候補「北海T8号」

2006年度   スプラウト用だったんそば新品種候補系統「北海T9号」及び「北海T10号」

2006年度   自殖性ソバの温湯除雄法

2005年度   リパーゼ活性はソバ粉の脂質劣化に重要な役割を果たしている

2005年度   倒伏しにくく美味しいそば新品種「キタノマシュウ(旧系統名 北海6号)」

2004年度   ソバ及びダッタンソバのルチン含量の簡易測定法

2004年度   ソバ及びダッタンソバのルチン含量の簡易測定法

2001年度   玄そば果皮率の非破壊分析法

2010-2011年   [農林水産省 農林水産技術会議]   画期的良食味でルチン高含有のダッタンソバ品種・食品開発による地域フロンティア産業創出

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